Exposities

Hieronder is in een slideshow te zien welke exposities er in de 
afgelopen periode zijn georganiseerd door Kunstinnark.

Puzzle box voor de Lauwers

In deze Coronatijd is het niet mogelijk voor de werkgroep om exposities te organiseren en om toch de verbinding te zoeken met mensen die een steuntje kunnen gebruiken, hebben de leden van de werkgroep een Puzzlebox gemaakt. De box bestaat uit kunstwerken die gedrukt zijn op blokjes. Door de juiste blokken bij elkaar te zoeken ontstaat een kunstwerk.

Anja Jansen van zorggroep “de Lauwers” nam de Puzzlebox in ontvangst en benadrukte dat het voor de bewoners heel waardevol is om verbinding te maken met kunst. De Lauwers is een onderdeel van de Liante zorggroep en een kleinschalige opvang voor ouderen met beperkingen. Deze Puzzlebox is een uitdaging voor de bewoners en de dagopvang om te proberen. Al vaker heeft de KunstINNark werkgroep samen met verschillende groepen exposities georganiseerd en binnenkort hopen ze te exposeren in de tuinen van Passiflora.

Expositie Voelbare kunst

Iedereen kon meedoen. In het jaar van de Fryslân culturele hoofdstad 2018 organiseerde de werkgroep KUNSTINNARK een bijzondere expositie van 29 september tot en met 13 oktober 2018 onder de naam VOELBARE KUNST.

De werkgroep heeft geprobeerd door een aantal groepen die in Drachten wonen, zoals

Talant, De Lanen, de MOS jongeren en de Scouting in combinatie met allerlei kunstenaars uit Drachten een verbinding tot stand te laten komen tussen de verschillende groepen en met groot succes. 

Er bleken heel veel mensen te zijn met een hobby: tekenen, schilderen,

aquarelleren, quilten, vilten, sieraden maken, potten bakken, naaien, papier vouwen, en ga

zo maar door. Het resultaat van al die activiteiten kon nu bij verschillende locaties d.m.v. een routekaartje geëxposeerd worden. 
Mede dankzij subsidie van de Gemeente maar ook een donatie uit de nalatenschap van 
dhr. Geertsma uit Boornbergum kon deze voelbare expositie tot stand komen.

 

Voor de makers was het een openbaring te laten zien wat je kunt, voor het publiek was het een mooie ervaring vormen van creativiteit te zien die je kunt aanraken, kunt voelen. Of ook heel

gewoon ergens op een knop drukken en er komt geluid uit.