Expositie Wietske Jelierse - van der Heide


In de Arke exposeert  vanaf zaterdag 17 november werk van Wietske Jelierse- van der Heide (1939). Wietske is een autodidact en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een bijzondere kunstenaar die naast aquarellen en acryl schilderijen ook prachtige gedichten maakt die gebundeld zijn. Het thema van deze expositie is Vluchtelingen en Daarna.
 
De serie vluchtelingen is ontstaan na een ontmoeting met een vluchtelingengezin. Wietske kwam bij hun thuis, de man was ook kunstenaar. Er waren gesprekken over elkaars schilderijen. Beide series horen bij elkaar. Het abstracte werk is de ontlading van de enorme inspanning die het heeft gekost om de vluchtelingen te schilderen.
Wietske is gezien haar leeftijd niet meer instaat om nog een serie kunstwerken te maken maar zij geniet van haar verblijf in de Warrenhove en de interactie met de mensen om haar heen.
 
De expositie werd geopend door Jan Ketelaar op zaterdag 17 november om 15.00.
 
Deze KunstINNark expositie kunt u bekijken op alle zaterdagmiddagen van 17 november  tot en met 5 januari 2019. Wietske zal proberen om alle zaterdagmiddagen aanwezig te zijn en u te ontvangen met koffie of thee. De toegang is gratis.

Een muzikaal portret

Verschillende ensembles en musici uit Noord-Nederland die in diverse samenstellingen bijzondere muziekprojecten en -producties ontwikkelen en uitvoeren.
Er is ook een muziekstuk gemaakt op één van Wietske Jelierse haar schilderijen.