Wie is Rabbitman? En wat zit er achter de serie PopIconen….. 

Als u de expositie bezoekt kunt u het werk van Annet van Klinken-Kuiper (1963) bekijken in de hal van de Arke. Haar stijl kenmerkt zich vooral door het vorm geven aan gevoelens / houdingen op verschillende manieren. Maar ook fantasierijk, in de doodgewone voorwerpen kan je soms de mooiste dingen zien. 

Rabbitman is een door haar bedacht personage getekend op een lijn. Aan de ene kant lijkt het een mannetje maar aan de andere kant is het een konijntje. Langzamerhand werd hij helemaal een konijntje. Omdat hij nog niet helemaal compleet voelde, ontstond Rabbitman nieuwe stijl. Dit is een fineliner tekening met bijpassende haiku. 

Haiku is een soort van niet rijmend gedichtje waar veelal een contradictie in zit. Verder moet hij bestaan uit 3 regels., deze weer onderverdeeld in 5 lettergrepen, 7 lettergrepen, 5 lettergrepen. 

 

Het verhaal achter de serie PopIconen...

Geïnspireerd  door het overlijden van grote namen, maakte Annet een serie PopIconen. Aanvankelijk een paar, maar al doende groeide de lijst. De stijl is een soort van abstract / popart.

Zowel de Rabbitman als de PopIconen zijn de moeite waard om te bekijken. U kunt ook een impressie krijgen van Annet haar werk op www.paintingsannet.wordpress.com

 

Deze KunstINNark expositie kunt u bekijken van 2 maart tot en met 13 april op de dagen dat de kerk geopend is. Kijk daarvoor op welkom.